networkmarketing
networkmarketing
حتما همه در موردش شنیدین . این روزها تقریبا نقل هر مجلس و محفلی شده .
هر جا می ری ، میزبان یا یکی از مهمان ها با یه جعبه از اجناس مختلف تو اون مهمونی حضور دارن
تا بلکه بتونن مقداری از کالاهایی که از شرکت خریده اند ، اونجا بفروشن و از اجناس انباری که تو خونه درست کردن کم کنن.
تا اونجایی که من اطلاع دارم این روش بازاریابی از کشورهای غربی وارد کشور ما شده و اتفاقا در اون کشورها موفق بوده . علتش هم اینه که زیرساختهای حقوقی لازم برای فعالیت در اون کشورها فراهم شده .
و فکر می کنم هدف اصلی از تشکیل این شرکتها تامین مالی لازم برای فعالیت های تولیدی و خدماتی هست . و این شرکتها در یافتن مشتری برای خدمات تولیدی ( مثل تولیدات کشاورزی و .. ) موفق عمل کرده.
که اتفاقا این هم جنبه مثبت قضیه است . ولی در کشور ما به لحاظ فقدان زیرساخت های لازم ،روشی برای خالی کردن جیب مردم هست .
چون بیشتر محصولاتی که در این شرکتها و شبکه فروش این شرکتها به فروش می رسه ، تعداد کمی اجناس ارزان قیمت ایرانی به همراه تعداد بیشماری اجناس گران قیمت تولیدات خارجی هست .
و در واقع ما تبدیل شدیم به هدفی برای فروش اجناس خارجی و حمایت از تولیدات خارجی .
و حتی در نهایت همین چند تا خرده فروش ( بقال و چقال محل ) هم که منبع درآموشون همین کالاهای تولید داخلی هست که با درصد کم سود مشخص می فروشن ، همین ها هم از بین خواهد رفت .
البته اینها جنبه مثبتش بود .
اینکه مجبور باشی ماهیانه حدود سیصد ، چهارصد هزار تومن ( یعنی بیشتر از نیاز ماهیانه ات ) خرید کنی و حتما تعداد مشخصی ( مثلا 6 نفر !!!) زیر مجموعه فعال ( تاکید می کنم فعال ) داشته باشی خودش جای تعجبه !
و مثلا بعد از یه سال خرید مستمر ، به خاطر اینکه یه ماه خرید نکردی ، یا به اندازه کافی فعال نبودی، غیر فعال ات کنن ، خیلی ظالمانه است
در ثانی خرید چند کالای ثابت در حجم زیاد باعث عادت کردن به مصرف بی رویه اون محصول می شه . آخه یه خانواده مگر در ماه چند تا شامپو می تونه مصرف کنه ؟!
در نهایت ، حقوق های میلیونی که درموردش تبلیغ می کنن ، اصلا با عقل جور در نمیاد
والا بانک مرکزی ، شب و روز هم اسکناس چاپ کنه باز نمی تونه پولهای وعده داده شده رو به این تعداد بسیار زیاد اعضای این شرکتها بده !
بعد هم مصرف کننده ثابت هست ، و روزی خواهد رسید که بازار مصرف اشباع خواهد شد و آن موقع پیش بینی ها مبنی بر افزایش زیرمجموعه و سود بیشتر ( که مبنای تامین درآمد بازاریاب هست ) تقریبا محال هست .
اصلا اومدیم این شرکت ورشکست شد یا منحل شد ، چه تضمینی برای پرداخت پولها و سودهای وعده داده شده وجود داره ؟
متاسفانه به خاطر مبالغ کمی که ماهیانه برای خرید لازم هست ، قشر که جذب این شبکه می شن ، جوونهای دانشجو و خانواده های کم درآمد هست . و حتی زمانی که فرد متوجه می شه که هیچ سود و درآمدی از این کار کسب نخواهد کرد علیرغم کم بودن مبالغ ماهیانه ، احتمالا طی چندین ماه مبالغ زیادی جهت خرید هزینه کرده و نمی تونه به این راحتی کنار بکشه و از پولهایی که خرج کرده بگذره و به امید دست یافتن به درآمدهای وعده داده شده خودش و بیشتر در این باتلاق غرق می کنه .
در حقوق ایران مهم ترین چالش در خصوص غرری بودن توافق اشخاص معامله کننده در قالب فعالیت های این شرکت هاست .
اشکال دیگه اینه که معلوم نیست در ازای سود دریافتی احتمالی ، کار مشروعی انجام می شه یا نه ؟!
اشکال مهم دیگه اینه که معلوم نیست این شرکتها در چه قالبی از انواع شرکتهای تجاری فعالیت می کنند!
و یک اشکال دیگه مربوط به رابطه حقوقی اشخاصی که پول می دن با خود شرکت هست . اگر تلقی عامه مردم درست باشه که اینها عضو شرکت هستند باید در تصمیم گیریهای و اداره خود شرکت نقش داشته باشند که چنین نیست . و در غیر اینصورت بحث غرری بودن معامله خیلی نمود پیدا می کنه .
خوشحال می شم نظرات شما رو هم بدونم .